
Raky najlepiej smakuje do ryby, późnym wieczorem, nad brzegiem morza. Izmir

Kuzu Sis ve Kofte plus tarator w Efezie

Jako przystawka małże plus nieśmiertelna sałata, podawana zawsze!!! Yemek w Alacati

Ayran plus Manisa kebab (yogurtlu soslu) w Izmirze

Gozleme w Cesme, pycha

Uzbecki Pilov przygotowany przez kolegów malarzy. Uczta!

Sivri burun kara goz (błękitnooka z długim nosem) rybka z Izmiru

a przed rybką obowiązkowo są przystawki: krewetki i

kalmary z sosem "tatarskim"
Nie samym zwiedzaniem człowiek żyje, czasem trzeba coś przekąsić. A że Turek kocha jeść nie zważając na upały, to jadaliśmy często (oprócz regularnego hotelowego jedzenia) na mieście, po drodze. Na szczęście były to same cuda natury i dobrych gospodarzy. Rewelacyjne jedzenie.
Komentarze