![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbANg0U87cSwwC9l3yrK3Yl-5TTGped6bErdGM56EyhjVhiZspDPK8di85LcNuLntXlFuwqmb601ZQGMv63YBXCvC6G2TNT7TxxhnQmtt7iCXutVwOPa-c1rOd69-uaAVk0wvL69TmXZo/s400/raky.jpg)
Raky najlepiej smakuje do ryby, późnym wieczorem, nad brzegiem morza. Izmir
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4RmxAJV9g8Qt6KQNVkNUAPdkMgTahIlz2tQczCT5lz5eFV3XZAOMHKtzOptRrsm8A133j72DwHpIlevx6qBJkjKYL8KibcInLQwQ_mdIrLNgB6jfgsd23QY0t8P3lHIm3i0v9miNUAWk/s400/jemek2.jpg)
Kuzu Sis ve Kofte plus tarator w Efezie
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuS78xzWPITxs73ixaypmUlB0j3YeMwQdhxO36dgWRK_D6majeddPUqRZmxAd7_3o4iqcqczWGslwsiiHmYyoYbSEhJNpG6Ey9bNJGNrluDRbtouU1pMZ51ZtljzX2yDKa39NmFoAVoP4/s400/jemek1.jpg)
Jako przystawka małże plus nieśmiertelna sałata, podawana zawsze!!! Yemek w Alacati
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUXou6H-1xHNsCkCpOYvD9fe_nlTu9MEPnZ-F7tiSFqHdax3GDueH2esrnDGI11HN9UitVj8zw91JBY1E-z5dMSdVRRC_BXuZLPCqnoXakrhU6yJh81TCyayk_NYed7T9djhpu9e5dBd0/s400/jemek3.jpg)
Ayran plus Manisa kebab (yogurtlu soslu) w Izmirze
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEip68BFRdHg-dkQOzxJOBbzarZ6G7EBKZLwEWrjDIXSdiLCHhcdMuypraXZPwP__a39g0p20ldSCnjtwLtGyKnjddQszX1D-GAYPB-YwWWU9LLfrW_eqjwoEoDa6_wbyvazLwqYFe-Xwos/s400/jemek.jpg)
Gozleme w Cesme, pycha
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxbXIjsCK0I9glToWReG_X82jmC53GwCTAcT-SBasPrlbZGbRrTHRWL01-LZ3fR5SeHS3z1TLfErTfbr2mj5ozRl9LwWUjLbVwnjtTorg1HAbE9ZUhL-n2OPBJfTR7YNk5thVt6V38KBc/s400/pilov.jpg)
Uzbecki Pilov przygotowany przez kolegów malarzy. Uczta!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnueqalhmZtMbk1PdAheXFo8ZECVtGMLDDHdl6K8JruRjgADgpMSQSgCMSGmTp5SM6C7xfu1ey0RToXLLgvwfQyE_nApddadIm2migmSuY4m24lQhVqurMfhj4f0ukSKL4bKRuY13kuJg/s400/jemek6.jpg)
Sivri burun kara goz (błękitnooka z długim nosem) rybka z Izmiru
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgz6NIsKeRz4la8w57WqN_pDbWKNYxvKURtOhATXzbbRb2WXZY93GHqwZhzcHF6JL0ehKoFkpD56QlhhK8ZCfJz3z9LFKDWNdBrS0jUzjVqm-C2amIktWc-N8LNAPJxqiF-q2SDGP9T6zc/s400/jemek5.jpg)
a przed rybką obowiązkowo są przystawki: krewetki i
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaUsBsSlIOwrZbk9yZvXfTlSzH4jWogRDSEWF5ITpLOz_MiGF1wNy8XGz7QLdknqzMYZtFssV4uKgKRF5Rzks_pKfCuBF9fxt7TO2vDH1me_6aeUlldXmU2_2-Nd9hHs12rwTs9_0Vpik/s400/jemek4.jpg)
kalmary z sosem "tatarskim"
Nie samym zwiedzaniem człowiek żyje, czasem trzeba coś przekąsić. A że Turek kocha jeść nie zważając na upały, to jadaliśmy często (oprócz regularnego hotelowego jedzenia) na mieście, po drodze. Na szczęście były to same cuda natury i dobrych gospodarzy. Rewelacyjne jedzenie.
Komentarze